{ "Description": "Verifieringsfil för domänägarskap för Microsoft 365 – placera i webbplatsens rot", "Domain": "mollysfarm.se", "Id": "7fc28883-f783-4f49-a4cf-12d2e939e86b" }

kultur och traditioner

När föräldrar ber oss beskriva vad som är speciellt med Mollys, så brukar våra traditioner komma högt på listan. Med traditioner, så menar vi återkommande teman, utflykter, teaterförställningar, kalas och annat firande.

Vi värnar om våra traditioner, men det betyder inte att vi är särskilt "traditionella", i den vanliga bemärkelsen. Men, vi gillar våra traditioner, som sagt. Och vi gillar lika mycket  att anamma nya traditioner, som sedan blir ett återkommande inslag i vår verksamhet.

Några av dessa traditioner är:

Gardenparty - höstterminen inleds med att alla nya och gamla familjer träffas och minglar i sensommarsolen
Utflykt till 4H-gården - två gånger per år åker vi på utflykt till 4H gården i Gränby och umgås med alla djuren.
Operor - nästan varje dag spelar vi operamusik eller återberättar de klassiska operorna. Handlingen i de flesta operor är fantastiska sagor för barnen, med både romantik och spänning! Några favoriter är Carmen och Trollflöjten.
Stadsvandring i Uppsala - vi åker in till Uppsala och går runt och tittar på stadens alla kända byggnader, och får lära oss historierna bakom dem. 
St. Nicolaus - vår busige holländske jultomte kommer på besök redan i början på december och delar ut paket. Mycket uppskattat!
Luciafirande - vi har traditionella luciatåg. 
Hasaloppet- årlig skidstafett, som brukar bli av vare sig det är snö ute eller inte. 
Födelsedagsfirande - vi firar inte bara våra barn, utan även våra kompisar Astrid Lindgren, Mozarts och Selma Lagerlöfs.
Julavslutning - förutom de klassiska julsångerna, så tränar barnen både på engelska och franska julsånger som de sedan framför för alla tårögda föräldrar. Kanske kommer självaste jultomten till föreställningen?
Teaterframträdanden - varje vecka få barnen hålla en teaterföreställning tillsammans inför varandra.  Valet av teater röstas fram genom demokratiska val
Julbord - i december åker hela Mollys iväg och äter riktigt julbord tillsammans. Då klär man upp sig, och så får man träna på att hämta mat själv och sitta tillsammans och äta på en riktig restaurang. Barnen klarar detta galant!