{ "Description": "Verifieringsfil för domänägarskap för Microsoft 365 – placera i webbplatsens rot", "Domain": "mollysfarm.se", "Id": "7fc28883-f783-4f49-a4cf-12d2e939e86b" }

En dag på Mollys farm

Vi följer inget strikt schema varje dag, utan är måna om att anpassa verksamheten efter barnen, inte tvärtom. Nedanstående tider är ungefärliga. 

07:30 Mollys öppnar. Dagarna börjar med lugn lek i "stora rummet", samtidigt som barnen kan säga hej då till sina föräldrar i lugn och ro. Det går bra att komma när man vill mellan 07:30 och 08:30.

08:30: Morgonmöte. Detta är en viktig stund för oss. Vi samlas i storgrupp och sjunger sånger tillsammans, räknar alla barnen på olika språk, talar om veckans tema eller lyssnar på en dramatiserad saga. Ofta är föräldrar med, vilket alltid är roligt. Deltar du som förälder, så kan du räkna med att få en viktig statistroll, kanske som fäktare, ridhäst eller troll!

09:00 Åldersindelat arbete. Efter samlingen går vi i åldersindelade mindre grupper till våra grupprum där vi fortsätter arbeta med våra projekt, skapar, tränar på bokstäver och siffror, eller läser sagor tillsammans. Vi går alltid ut tillsammans minst en timme varje förmiddag och leker i vår fantastiska trädgård. Under förmiddagen har vi också en fruktstund.

11:15/11:30 Gemensam pedagogisk lunch. Att äta tillsammans, och få tillfälle att träna på både nya maträtter och på att visa hänsyn till varandra, är en viktig del i det pedagogiska arbetet på Mollys. Vi har varierad ekologisk mat, och slutar alltid måltiden med ost och oliver. Lite guldkant på tillvaron, helt enkelt. 

12:15 Eftermiddagspasset. Efter lunchen sover de allra minsta barnen ute i sina vagnar fram till mellanmålet. Övriga barn har "lugna stunden" med läsvila innan vi har gymnastik med yoga eller dans,  anpassat efter barnens ålder och mognad, förutom på fredagar när vi har fredagsmys med teater och något gott att äta.

14:00 Mellanmål. Efter mellanmål, anpassar vi aktiviteterna efter väder och barngrupp, i den takt kompisarna hämtas och går hem för dagen. Om vädret tillåter är vi oftast ute och leker, annars är vi inne och leker, sjunger, spelar spel och lägger pussel. 

17:00 Mollys stänger för dagen.