Mollys Farm

Världens bästa och roligaste förskola fyller 20 år!


Om Mollys

Världens bästa och roligaste förskola!

Världens bästa och roligaste förskola!

Mollys Farm AB är en liten privatägd förskola i Sunnersta, Uppsala som i år firar 20 år! Den startades och drivs som ett aktiebolag av Elisabet (Mörnborg), förskollärare och pedagogisk ledare. Arbetar gör också en 1-7 lärare, en barnskötare, en assistent samt musiklärare och danslärare. barnen är alla mellan 2 och 5 år gamla.


Vår affärsidé är att med hjälp av modern pedagogik stimulera barnens möjlighet att själva tillägna sig kunskaper. Vi arbetar med nytt tema varje vecka så att den naturliga "vanliga" leken integreras med inlärning och stimulans.


Barnen är uppdelade i åldersgrupper och undervisas i block där tidig läsinlärning, räkning, engelska, omvärldskunskap, skapande, gymnastik och musik/rytmik ingår varje dag. Varje vecka kommer en musiklärare och en danslärare till Mollys. Undervisningen sker i form av lekar anpassade till barnens ålder.


Varje fredag får barnen hem ett veckobrev där kommande aktiviteter och matsedel presenteras.


Under terminerna har vi enskilda samtal med varje barns förälder om barnets utveckling och vid läsårets slut får barnet hem ett skriftligt omdöme som ger en helhetsbild av barnets utveckling - motoriskt, språkligt och socialt.


Vi är en undervisande förskola som utöver språk räkning och skapande arbetar mycket med musik, drama och att sätta guldkant på tillvaron.


Vi har nära kontakt med föräldrarna. vi bjuder in till föräldrafika, ett par familjeutflykter och andra festliga tillställningar.


Vi har öppet vardagar mellan 07.30 och 17.00. vi bedriver undervisning mellan 08.30 och 14.00, därefter har vi omsorg. Undervisningen följer skolterminerna och under skollov erbjuds omsorg.


Vill du ställa dina barn i kö till Uppsalas bästa barnomsorg? Har du några frågor? Ring gärna och boka ett besök! Vi nås säkrast vardagar efter kl 14.30 på telefon 018-321717 eller skicka ett mail till info[@]mollysfarm.se.

Världens bästa och roligaste personal!


Världens bästa och roligaste förskola har världens bästa och roligaste personal!

För att skapa världens bästa förskola krävs det engagerad och kompetent personal som låter passion och glädje lysa hela dagen.

Elisabet Mornborg
Elisabet Mörnborg

Elisabet är grundaren av Mollys. Hon har en examen i ekonomi och förskollärareexamen. Hennes passion för barnens utveckling/utbildning kombinerat med hennes lekfulla och härliga personlighet och utmärkta organisationsförmåga och administrativa kunskaper har gjort Mollys farm till ett unikt och exceptionellt inlärningscenter för barn. 30 års erfarenhet har gett henne möjlighet att utveckla sitt eget läsinlärningssystem som har visat sig vara väldigt effektivt för barnen.

Elisabet är lärare för femåringarna men alla barnen avgudar henne. Hon har en förmåga att nå barnen på deras egen nivå och att odla allas styrkor så de utvecklas och trivs. Varje barn är speciellt för henne och det vet dom.Malin Ericcson
Mästerlig mysiga Malin


vanja
Vänliga vackra Vanja


Karin
Kluriga coola Karin


Amal
Allas ambitiösa Amal


Susan Yondt
Susan Yondt

Susan är Mollys fantastiska musiklärare och har undervisat på Mollys nästan sedan starten för 20 år sedan. Susan är konsertpianist och har bland annat en bachelor’s från State University of New York i "Fine Arts In Performance". Hon har släppt flertalet skivor bla "Beloved Music Of Chopin", ger konserter runt om i Sverige och arbetar även som pianolärare vid Stockholms musikhögskola. Susans brinnande intresse för musik och hennes fina sätt med barnen gör henne till en mycket stor tillgång för Mollys!