Mollys Farm

Världens bästa och roligaste förskola fyller 20 år!


Om Mollys

Världens bästa och roligaste förskola!

Världens bästa och roligaste förskola!

Mollys Farm AB är en liten privatägd förskola i Sunnersta utanför Uppsala, för barn i åldrarna 2-5 år. Mollys Farm grundades 1994 av Elisabet Mörnborg som varit pedagogisk ledare fram till 2014. Från våren 2015 har Mollys Farm nya ägare, Claes Jonson och Malin Ericsson, som har tagit över ansvaret efter Elisabet. Som ny förskolechef har Angelica Gutenberg, med en mångårig bakgrund från förskolan Raoul Wallenberg i Bromma, rekryterats.


Vår affärsidé är att med hjälp av modern pedagogik stimulera barnens möjlighet att själva tillägna sig kunskaper. Vi arbetar med nytt tema varje vecka så att den naturliga "vanliga" leken integreras med inlärning och stimulans.


Barnen är uppdelade i åldersgrupper och undervisas i block där tidig läsinlärning, räkning, engelska, omvärldskunskap, skapande, gymnastik och musik/rytmik ingår varje dag. Varje vecka kommer en musiklärare och en danslärare till Mollys. Undervisningen sker i form av lekar anpassade till barnens ålder.


Varje fredag får barnen hem ett veckobrev där kommande aktiviteter och matsedel presenteras.


Under terminerna har vi enskilda samtal med varje barns förälder om barnets utveckling och vid läsårets slut får barnet hem ett skriftligt omdöme som ger en helhetsbild av barnets utveckling - motoriskt, språkligt och socialt.


Vi är en undervisande förskola som utöver språk räkning och skapande arbetar mycket med musik, drama och att sätta guldkant på tillvaron.


Vi har nära kontakt med föräldrarna. vi bjuder in till föräldrafika, ett par familjeutflykter och andra festliga tillställningar.


Vi har öppet vardagar mellan 07.30 och 17.00. vi bedriver undervisning mellan 08.30 och 14.00, därefter har vi omsorg. Undervisningen följer skolterminerna och under skollov erbjuds omsorg.


Vill du ställa dina barn i kö till Uppsalas bästa barnomsorg? Har du några frågor? Ring gärna och boka ett besök! Vi nås säkrast vardagar efter kl 14.30 på telefon 018-321717 eller skicka ett mail till info[@]mollysfarm.se.

Världens bästa och roligaste personal!


Världens bästa och roligaste förskola har världens bästa och roligaste personal!

För att skapa världens bästa förskola krävs det engagerad och kompetent personal som låter passion och glädje lysa hela dagen.

Elisabet
Världens bästa Elisabet

Elisabet är grundaren av Mollys. Hon har en examen i ekonomi och förskollärareexamen. Hennes passion för barnens utveckling/utbildning kombinerat med hennes lekfulla och härliga personlighet och utmärkta organisationsförmåga och administrativa kunskaper har gjort Mollys farm till ett unikt och exceptionellt inlärningscenter för barn. 30 års erfarenhet har gett henne möjlighet att utveckla sitt eget läsinlärningssystem som har visat sig vara väldigt effektivt för barnen.

Elisabet är lärare för femåringarna men alla barnen avgudar henne. Hon har en förmåga att nå barnen på deras egen nivå och att odla allas styrkor så de utvecklas och trivs. Varje barn är speciellt för henne och det vet dom.Vanja
Vanja - vänliga vackra Vanja.

Vanja har arbetat heltid på Mollys sedan hösten 2014. Hon är vår barnskötare samt resurs i verksamheten. Barnen älskar henne och hon har visat sig vara en klippa under året trots sin ringa ålder. Vanja har läst naturvetenskap på Katedralskolan. Hennes tidigare arbetlivserfarenheter är konfirmandledare samt ridläder för barn på somrarna. Vanja älskar att dansa och gillar matematik. Hösten 2015 tar hon upp sina studier igen och kommer då att arbeta extra som vikarie i verksamheten. Mollys är en liten förskola och det är viktigt att de som vikarierar hos oss är återkommande ansikten för barnen.Nicole
Nicole

är utbildad barnskötare och personlig assistent. Hon vikarierar hos oss under våren 2015 innan hon fortsätter med sina studier till förskolelärare. Hon är ett fantastiskt tillskott i gruppen både för barn och övrig personal. Har vi tur fortsätter hon att vikariera hos oss under sina studier.Karin
Kluriga coola Karin

Arbetar heltid hos oss. Karin har lång erfarenhet inom förskola både kommunala och friförskolor. Hon är i grunden utbildad kultur och projektledare. Karin har lång erfarenhet av, både på ideell och professionell nivå, att arbeta med att skapa och bygga upp kontaktnät och samarbetsformer mellan olika yrkesgrupper i såväl Sverige som internationellt. Hennes kunskaper finns inom pedagogik, administration och kultur. Hon är intresserad av projektledning, pedagogiskt arbete, administrativa arbetsuppgifter. Karin är den som ser till att all administration fungerar på MollysAmal
Allas ambitiösa Amal

Har varit heltid hos oss sedan hösten 2014. Amal har hjärtat på bästa stället och är ett härligt bonustillskott i vår verksamhet. Hennes glada humör och skratt smittar av sig på oss alla, stora som små. Amal är hos oss på Mollys för att träna det svenska språket.Monika
Monika - Mogna mjuka Monika

Monika är veteranen i gänget som inte vill varva ner. Hon harfil kand. i svenska, engelska och konstvetenskap på högstadie och gymnasienivå. Hennes norrländska lugna ådra gör henne älskad av de små barnen. Som språklärare är hon fantastisk på att få de små att utforska och lära sig språket. Monika tycker utevistelse och årstider är viktiga inslag. Monika arbetar halvtid i verksamheten.Sheida
Sheida Supersnälla sociala Sheida

Sheida Farmand heter jag. Jag har tidigare jobbat på olika förskolor med 1-5 åringar.  Jag arbetar projektinriktat vilket betyder att jag försöker fånga upp barnens intresse och engagemang.  Mitt mål är att barnen ska få uppleva, upptäcka och utforska. Jag anser att förskolan ska vara rolig, lärorik och trygg.

Sheida arbetar heltid hos oss och är utbildad med både förskole och lärarexamen. Från höstterminen 2015 ansvarar Sheida för att leda det pedagogiska arbetet på Mollys Farm.

Sheida har också gått en ledarskapsutbildning och varit modersmålslärare inom Uppsala kommun. Sheida behärskar 4 olika språk persiska, svenska, dari och lite arabiska. Innan Sheida började på Mollys har hon varit vår modersmålslärare under två år och är väl insatt i verksamheten.Susan
Susan

Susan är Mollys fantastiska musiklärare och har undervisat på Mollys nästan sedan starten för 20 år sedan. Susan är konsertpianist och har bland annat en bachelor’s från State University of New York i "Fine Arts In Performance". Hon har släppt flertalet skivor bla "Beloved Music Of Chopin", ger konserter runt om i Sverige och arbetar även som pianolärare vid Stockholms musikhögskola. Susans brinnande intresse för musik och hennes fina sätt med barnen gör henne till en mycket stor tillgång för Mollys!